2011-12-23

Last minute


Bár már a megszokottnál előbb, kedden a standokon volt a Nők Lapja idei utolsó duplaszáma, én tényleg csak most, az utolsó pillanatban jövök a benne szereplő dekoranyag képeivel. Olyan egyszerűek, és 1-2 kivétellel házilag is olyan könnyen kivitelezhetők, hogy még bátran nekiállhattok: amíg a lejátszóban az elmaradhatatlan lásztkrisztmász pörög, gyorsan elkészülnek a lásztminit ötletek...

Ha nincs még ajtódíszetek, néhány piros alma, fahéj, dió, fenyőág, toboz és pár dísz felhasználásával is készíthettek egyet, valahogy így: 


A kandalló fölötti minifenyők készítésének ötletével már izzítottam a facebook tábort, aztán mi is kedvet kaptunk hozzá. Erdőből gyűjtött fenyőágakra és 2 szem parafa dugóra volt mindössze szükség, ez utóbbiakat vastagabb szeletekre vágtuk. Ragasztópisztollyal rögzítettük a fenyőformát, de ha nincs otthon, egy zsineg/szalag darab is megteszi! 


Piros-türkiz lett az étkező színe, szépségesek voltak együtt! A pohársapkák és a szalvétegyűrűk Judit ötletének és kitartásának köszönhetők, ő kötötte ezeket esténként. A szalvétagyűrűk még most is elkészülnek, a kötött sapkába csak az igazán gyakorlottak (és fanatikusok) kezdjenek bele. A székdísz viszont kb. 3 perces munka, csak ág, vastagabb szalag és dísz kell rá.


Az ültetőkártyán nagyfiam vigyorog, az ő fotóját nyomtattuk/fénymásoltuk, majd rárajzoltunk piros filccel, és a lapot egy tobozba tűztük. A holnapi asztalnál mindenki ilyet kap majd :) A mécsestartókat - főleg, ha nem illenek színben az asztali dekorációhoz - érdemes egy darabka vastagabb filcbe "csomagolni", és szalaggal, fenyővel, csipkebogyóval, stb. tovább díszíteni.


A kötött koszorú (szintén Judit érdeme) alapja egy hungarocell forma, amit hobbiboltban lehet kapni. Ha nem akartok már kötni, egy megunt pulóver ujja / hosszabb zokni szára is alkalmas lehet a dekorra, csak össze kell öltögetni a darabokat.


Kisebb-nagyobb gömbök kaptak új ruhát: először egy színes anyag került rájuk, utána 1-1 darab a nagyi csipketerítőjéból. A tortatálból dekorkaviccsal mécsestál lett, a megmaradt papírokból karácsonyi kép. Összeszedtünk a kamrából pár üres üveget, amit feketére, aranyra fújtunk, muffin papírból kis gallért biggyesztettünk rájuk (a lecsöpögő viasz miatt sem árt), és már kész is lett az ünnepi gyertyatartó!


Gyógyszertári spatulák (5 Ft / db), papír, ragasztó felhasználásból lettek a hópelyhek, ragasztópisztollyal ment a leggyorsabban, de a kis fa pálcikákat más, folyékony ragasztóval is rögzíthetitek. 


Karácsonyi fotókból fénymásolt/nyomtatott csomagolópapír - ez garantáltan egyedi lesz! A csillagos minta alapja egy fa dísz, amivel festékbe mártva mintázhatunk az egyszínű papírra.


A befőttes üvegek is pár perc alatt változnák át mécses- vagy gyertyatartóvá, ha kisebb szalagokat, paszományt, gyöngyöt, nemezgolyót ragasztunk rájuk:


A gyerekek szobájába készülhet ez a filcgirland, különböző színű filcek és egy rajzolt, kartonból kivágott fenyősablon, meg egy színes kötöző zsineg felhasználásával. A szétnyitható műanyag gömbökbe akármi kerülhet, amit otthon találtok: gyöngyök, szalagok, fenyőágak, cukorkák, dekorkavicsok, gombok, pici játékok, bármi...Dekorpapírból kúpokat hajtogattunk, majd azokat tűvel szúrtuk ki. Irodai lyukasztóval nagyobb méretű lyukakat is készíthetünk. A kúpok alá égősor került, amit a tálcára cellux-szal rögzítettünk. A tálcába fehér dekorkavicsot is szórhatunk, hogy havas tájat imitáljuk a kis fenyőink köré.


A papírdíszek is saját munkák, nem ötpercesek, de azért könnyen elkészíthetők. Az alábbi tábla alapja egy feszített vászonkép, amire betűnyomdával nyomdáztunk karácsonyt idéző (a facebookon tőletel begyűjtött) szavakat, csipeszeket ragasztottunk a képeslapoknak, a fenyőforma köré pedig hátulról égősort applikáltunk.


Örömteli készülődést, szép dekorációkat kívánok mindenkinek, és nagyon boldog karácsonyt!
A képanyag a Nők Lapja 51-52. számba készült.
A fotók semmilyen formában nem használhatók fel a szerző(k) beleegyezése nélkül!
Fotó: Kerekes Kata

Ötlet, kivitelezés és styling: B. Tier Noémi, Téli Judit
Köszönet a segítségért és a "modellkedésért" Katának, a helyszínért pedig Nagy Valinak!

Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

éva írta...

Boldog Karácsonyt!