2014-12-31

BÚÉK 2015


Időnként jó, ha másképp nézünk arra, ahol éppen vagyunk, ami épp elér, ami körülvesz. Az év utolsó napja sokaknak leltár, fogadalomtétel, lezárás, tervezés. Most csak kívánom, hogy minden tervetek váljon valóra, amit 2015-ben szeretnétek megvalósítani! Én is igyekezni fogok. Boldog új évet! :)

2014-12-24

Boldog Karácsonyt!



A sok előkészület után után az ünnepre valahogy mindig minden összeáll, és ami nem a terveink szerint alakul, az is úgy lesz jó. Legyen sok szeretet, vidámság, melegség, béke nálatok, otthon! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

2014-12-23

Last minute - Karácsonyi ajándék vol.2



Őszintén belátom, hogy a bögre mint ajándék önmagában nem túl izgi dolog, pláne, ha nem valami különleges darabról van szó, csak egy tucatárúról. Egészen más az ábra, ha mi dekoráljuk, gondolva a megajándékozottra, személyre szabva. Még jobb, ha egy kisebb készlet készül belőle, pláne, ha mellé pálcikás forró csoki, egy cs. különleges teakeverék vagy egy üveg házilag készült forralt bor jár ünnepi csomagolásban.

2014-12-22

Last minute - Karácsonyi ajándék vol.1



A lakásdekorációk színes választékából mindig kitűnnek a visszafogott, mégis markáns forma- és képi világot mutató darabok, ilyenek lettek mostanában a fekete-fehér grafikával ellátott vagy fotónyomatos díszpárnák. Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem kell sok minden hozzá, mutatom!

2014-12-21

Szimpla dizájn


Aranyvasárnap van, állítólag teltház volt az üzletekben. Ha még Ti is ajándékot kerestek, gyanítom, hogy eddig rossz helyen jártatok. Kincsvadászatra a Síp utca 24-be menjetek, ott nyílik a karácsonyi káoszból a vészkijárat.

2014-12-17

Így főzünk mi - avagy lazacderék, karácsonyi kalács és társai


Mi az a család lettünk, akiknél sosincs "hagyományos" karácsonyi menü, minden évben sokváltozós az egyenlet, hangulattól, inspirációktól, gyerekek sokat változó ízlésétől függően alakul. Épp ezért szeretem, ha jól bevált recepteket kapok, pláne, ha azt magam is tesztelhetem előzetesen.

2014-12-15

Karácsonyi falfirka


A gyerekjátszó (nemrég zöldből feketére váltó) krétafala méretes példány, évek óta uralja a szoba egyik falát. Igaz, a mindennapokban ma már ritkán van használatban, de most főszerepet kapott: a karácsonyi házi fotók hátteréül szolgált.

2014-12-12

Karácsonyi kollekciók - hol, mit találsz?



Ebben az évben a ZARA révén eggyel több márka "home" részlegének kínálatából válogathatunk, örvendetes hír, számomra stylist szempontból meg pláne. Anno a Butlers, majd a H&M Home megnyitása, az F&F Home megjelenése is sokat dobott az évekig az  IKEA és mondjuk a KIKA által uralt lakásdekorációs piacon (hangsúlyoznám, hogy a hétköznapi, átlagembernek elérhető szinten), színesítve a kisebb szortimentet vivő, általában egy stílusban maradó boltokkal, és természetesen az erre szakosodott design üzletekkel.

2014-12-08

Mintabirodalom - Csomagolópapír házilag


Nem tudom, ti mennyire bírjátok a karácsonyi tematikából a csomagolást, nálam ez valahogy mindig előtérbe került, ezerszer inkább őszülök meg egy bevásárlástól, mint egy ilyen kreatív szöszmötöléstől. Tavaly kifejezetten ezzel talált meg egy magazin, szép kihívás volt a lehetetlen méretű és formájú kozmetikumokat karácsonyfadísznek álcázni (posztért katt ide), de ha tehetem, inkább dobozolok. A saját készítésű csomagolópapír gondolata egyrészt a bizarr lelkesedésből fakad, másrészt abból a gigantikus natúr színű tekercsből, amit egy hobbiboltban találtam a minap, és kb. 50 métert kaptam 5 m átlagos karipapír áráért.

2014-12-04

Sétálj velem! Kalandozások a szecesszió világában 2.

Múlt héten virtuális sétára invitáltalak Titeket, amit a Miénk a ház szervezésében volt szerencsém kora ősszel végigjárni. A századfordulón épült, különböző európai hatásokból táplálkozó szecessziós házakról szóló sorozat ezzel a poszttal folytatódik, az előző rész tartalmát - benne az újlipótvárosi városrész kialakulásának és építészeti stíluskavalkádjának nagyon rövid hátteréről - itt olvashatjátok. Újabb három ház szépséges részletei következnek.

2014-12-02

Plakátvadász


Budapest Poster Gallery - az egyetlen régi, kizárólag eredeti magyar plakátokra és kereskedelmi grafikákra specializálódott galéria - december 8-i aukciójának meghívóját olvasva jutott eszembe, hogy hozok néhány példát a poszteres faldekorokra. A nosztalgia, a képi világ, a történet vagy az üzenet okán is helyet foglalhatnak otthonunkban. Sokféle stílusba belefér, modern környezetben finom eklektikát teremt.