2013-10-25

Vasalj másképp!


A MAXIMA szeptemberi számában megjelent első, dekortapaszos DIY anyagot újabb felkérés követte, ezúttal a könnyen, házilag elkészíthető karácsonyi ajándék témájában. Egy kis gondolkodás után egy saját készítésű párna mellett döntöttem - hasonló már a Nők Lapja egyik dekoranyagába is készült anno.

2013-10-21

2014: Mi lesz az év színe?


A Pantone mellett, amely minden évben meghatározza azokat a trendszíneket, amelyeket a divat, a szépségipar, a lakberendezés szakembereinek ajánlanak, a piacon érdekelt  cégek, gyártók is jelentkeznek évről évre trendelőrejelzésekkel. Így tesz a Dulux is, a színeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója az AkzoNobel szerint jövőre a zöld természetes harmóniáját és a kék nyugodtságát ötvöző tengerzöldé lesz a főszerep. Hm.

2013-10-16

Székfoglaló


A legutóbbi, egészen friss állapotokat mutató gyerekszoba-részlet újabb megjelenéseket és posztokat generált. Ugyan még mindig van mit festeni, felfúrni, lecserélni, beszerezni, de a "Házi feladat" projekt érezhetően új lendületet, és egy közelgő fotózás miatt egy kis hátszelet is kapott. Aki végzett már otthon úgy felújítást/átalakítást, hogy a régit már felszámolta, az új meg még nem volt kész, közben pedig a kissé áldatlan állapotok közepette pörögtek a hétköznapok, az tudja, hogy mennyire számít ilyenkor néhány dolgos és ihletett nap, amikor látszik a fény az alagút végén... Én már látom :)

2013-10-01

Párnagrafika


Fotó- és lakbermániám személyes szintézisével - azaz a gardróbszekrényünk átalakulásával - szinte egy időben kattantam rá a hasonló hangulatot behozó, fekete-fehér grafikus mintákkal operáló dekorációkra. A mókusos párna nem várt (értsd, nem várt helyen: Jysk) felbukkanása indította a lavinát, azóta legszívesebben csak hasonló darabokkal raknám tele az alapból színes szobákat, ami a gyerekszobáknál szinte eleve adott.