2012-06-28

Élet a szabadban


Nincs sok gyakorlatom kertészkedésben és minimális elvárásaim vannak a saját kis zöld területünkkel kapcsolatban, de mindig lenyűgöz, ha valaki egy darab földből rengeteg munkával gyönyörű oázist varázsol.

2012-06-25

Kicsi a hely? Tippek kreatív virágültetésre




Aki a virágot szereti... az nem riad meg attól sem, ha csak egy talpalatnyi terület áll rendelkezésére a balkon felvirágoztatása céljából. Sőt, minél kisebb az a hely, minél szűkösebbek a lehetőségek, annál kreatívabb ötletekkel áll elő. 

2012-06-20

Válaszol a lakberendező 4. / Lámpák és színek



A Gyerekszoba blogon egy tavaly indult szolgáltatásuk keretében lakberendezési ügyekben segédkezem, vagyis válaszolok az olvasók ilyen jellegű kérdéseire. A legutóbbi levél Krisztától érkezett, aki kisfia szobájában a színek és a lámpa megválasztásához kért tanácsot. 

2012-06-15

Egy nem átlagos lakás



Nem, nem a félkésznek tűnő betonfalakkal szeretnék példálózni, hogy milyen "komfortosan" néz ki. Sokkal inkább a színekkel, amik totálisan beterítik az egyébként ikeás (igen, így is lehet...) darabokkal megszórt lakást és jól mutatnak együtt, ilyen mennyiségben is. Szuperek a festett faldekorok, a szobákon alacsonyan végigvezetett különböző színes sáv ötletét érdemes adaptálni!!!

2012-06-12

Tábor-kép: Képek a falon


Nemhiába veszem újra és újra elő a témát (legutóbb, pl. itt, képelhelyezési tippekkel), de most ahelyett, hogy én vallanék a képekhez való viszonyomról, arra kérlek Titeket, hogy ti tegyétek ugyanezt saját, otthon készült fotóitok segítségével. A téma ebben a hónapban ugyanis a Tábor-kép pályázatok sorában kerül feldolgozásra, és ahogy az lenni szokott, a legtöbb szavazatot kapó (azaz remélhetőleg a legnagyobb tetszést arató) fotó tulajdonosa nyereménnyel távozik.

2012-06-11

Székek zokniban


Székek házi tuningolása kapcsán az egyik kedvencem mostanában, amikor az egyes darabok egy kis "zoknit" kapnak, vagyis egy színes festést a lábukon vagy épp fordítva: natúr marad az a rész. Néha ennyire apró részlet is sokat számít, nézzétek:

2012-06-07

Van benne valami...



A háztartás kisebb-nagyobb holmijait elnyelő mobil tárolóink kérdése - beleértve szennyes ügyeinket is - első pillantásra nem túl izgalmas téma. Ám azok számára, akiket nem hoznak lázba a hagyományos verziók, jó hírem van: úgy tűnik, van élet a fonott kosarakon vagy a fröccsöntött műanyag tárolókon túl.

2012-06-05

Ami lezár és összeköt


A paravánról, mint lakásdekoráló elemről viszonylag ritkán esik szó, és a gyakorlatban (hazai lakásbemutatóink során) sem találkozom vele. Most pótlom a lemaradást. Egy paraván hálás beszerzés lehet, ha szeretitek a változatosságot, hiszen a mobil bútordarab bárhol elhelyezhető, ahol egy kis jelzésértékű térelválasztásra van szükség, ami a jótékony átlátást, a terek vizuális összekötését is biztosítja. Abszolút dekoratív látványelem, bent és kint is jól használható. Ráadásul egy ilyen mesés, részletgazdag marokkói darab a modern vagy minimál stílusú otthonba elhozza azt a kis finom eklektikát, amitől egyből érdekes lesz az összkép.

2012-06-04

Gyümölcs-felfújt



Gyerekes családoknál egy csomag lufi kb. annyira mindennapos része a háztartásnak, mint egy csomag szalvéta, aféle jolly joker termék, bármikor jól jöhet. A szokásos uncsi lufifüzér helyett hoztam egy pár fokkal kreatívabb megoldást, ami egy szigorúan gyerekmentes nyári kertipartit/teraszbulit is feldob a most induló nagy gyümölcsszezon örömére, íme!