2011-10-28

Mosolyt kérek! Sorsoltam...

Népszerű poszt lett a MosolyMűhely bemutatkozása, többszázan kattintottatok rá! A hozzá kapcsolódó közös játékunk egy hét elteltével 120 résztvevővel zárult, mára ígértem a sorsolást, vágjunk is bele:


A képdokumentáció (köszönet Kerekes Katának a fotókért!) tanúbizonysága szerint Papp Zsuzsa az a szerencsés nyertes, aki a MosolyMűhely stúdiójában készült fotót egy kerek vászonkép formájában viheti majd haza. A nyeremény 2011. december 31-ig használható fel, de remélem mielőbb viszontláthatjuk itt a blogon a végeredményt!



Zsuzsának szívből gratulálok, a formaságok és az infók egyeztetése miatt, kérlek, mielőbb keress meg a kedvencotthon[kukac]gmail.com emailcímen!

A többiek ne csüggedjenek, az év végére való tekintettel több játék is lesz, a következő heteken belül!


2011-10-27

...itt van újra


Lehet, hogy van valami kattanásom, de nekem az ősz a kedvenc évszakom. Így az őszi dekoros képanyag, amit az eheti Nők Lapjába készítettünk, már eleve jól indult. A következő jóság a fotózás helyszíne volt. A háttér, a virágok és a termések a LavandArt Kertészet érdeme, ahová egy napos októberi hétvégén elzarándokoltunk (a tulajdonosokról, Zitáékról később még mesélek!).

Az újságból kimaradt képek alább. Arra adtunk tippeket, hogy a piacon vagy egy kiránduláson, az erdőben összegyűjtött termésekből hogyan válhat könnyen és gyorsan, és persze költséghatékonyan lakásdekoráció.

Készült csipkebogyó-koszorú, a fotón egy megmentett régi fa ajtóra akasztva díszeleg egy kis paddal együtt, a kombináció végzetesen szép lett, nézzétek meg a lapban! 


A madárház, a textilalmák és az almás tábla a Boróka Otthonboltból érkezett az albertirsai fák közé.


Egyszerű, de látványos lett a virágokkal kombinált natúr dísztök-csoport. Újrahasznosítani így is lehet: a régi kályha, a kopott pad, és a kanna más szerepben, de a felesleges átalakításoktól mentesen szolgál továbbra is.


Pici lyukat vájtunk a gyertyáknak, majd fehérre fújtuk az apró dísztököket, amiből egy asztalközép dekoráció született. Kis kedvenceim lettek a különböző szalagokkal.


Így száradtak karóra tűzve:


Szép fomájú sonkatökből vázákat készítettünk, falevelek nyomataival dekoráltuk (gyerekek is könnyedén), ez itt éppen a fekete spray festékre vár, hogy aztán a levelek mintáját fehéren lássuk.


A nagyobb dekorációkhoz is bőven volt alapanyag



A végeredményt keressétek a Nők Lapja 43. számának Otthon rovatában!

Styling: B. Tier Noémi, Téli Judit
Fotó: Kerekes Kata (2, 3, 4, 5, 7), Kedvenc Otthon (1, 6, 8)

(A fotók nem használhatók fel a szerzők beleegyezése nélkül!)


2011-10-26

Nem halloween...


Miközben elnézegettem a neten fellelhető töménytelen mennyiségű díszítési, faragási, átalakítási módot,  rájöttem, hogy 1. tökdekoráció maximum az őszi dekorok miatt érdekel, és nem az ősi kelta ünnep, halloween miatt; 2. a különféle színű, formájú, kisebb-nagyobb dísztökök önmagukban is szépségesek, a farigcsálását hanyagolnám vagy akkor pártolnám, ha valamilyen funkciót szolgál. Jól jött az átgondolás, mert pár hete őszi dekoros anyagot készítettünk a Nők Lapjának. A mai számban meg is jelent, nemsokára jövök az újságból kimaradt képekkel! Addig is Daria Knowles bársonyos példányait hoztam:

Forrás

2011-10-25

Vidéki sanzon




Hosszúra nyúlt a hétvége, vidéken jártunk, családi körben. A gyerekkori helyszínek láttán kicsit elméláztam: tudnék-e újra ott lakni, bele tudnék-e simulni az érezhetően nyugisabb környezetbe? Még csak nem is egy szűkebb térről, zártabb közösségről beszélek, hanem egy vidéki nagyvárosról. A kisebb-nagyobb különbségek, amik az általam szeretett fővárosi (sőt, belvárosi) őrülettől messzire vezetnek, még így is tapinthatók, lépten-nyomon érzékelhetők.

Amellett, hogy jó pár területen látványosak a vidéki élet előnyei, nem biztos, hogy az én aktualitásokra éhes, izgő-mozgó habitusommal hosszú távra be tudnék rendezkedni. Ellenben nagy csodálattal nézem azokat, akik nem valamiféle megszokásból vagy determináltságból adódóan élnek távol a nyüzsgéstől, hanem kikutatják, megkeresik, megteremtik a maguk vidéki életét, mert tudják, hogy nekik pont az lesz a jó.

A hangulathoz hoztam egy kis (norvég) vidéki romantikát, meg egy kérdést: Van olyan közületek, aki egyszer csak úgy döntött, elég volt a nagyvárosi életből és vidékre költözött? Mit keresett? És megtalálta?


Forrás

2011-10-20

Piroska és társai


A különféle mintás tapéta darabokból patchwork-szerűen kialakított faldekorációkat idézik meg ezek a falimatricák, amik látványukban hasonló hatást eredményeznek, mint amik az egyénileg kivágdosott, egymásra rakott rétegekből megszülethetnek. Aki tényleg kreatívkodni akar, inspirálódhat a matricákból, és elkészítheti ezeket papírból. Ha viszont időt akartok spórolni, válasszatok a matricák közül. Cuki-faktorban erősek.  Forrás és beszerzés itt!


2011-10-19

Élet a tetőn


Tetőtérhez társított asszociációi gyanítom, mindenkinek vannak és mindenkinek másmilyenek, attól függően, hogy milyen építészeti formában, milyen szerkezettel valósul meg az általa ismert/látott/tapasztalt tetőtéri élet. Ez a szobaméretű tetőterasszal megtoldott kétszintes stockholmi lakás pazar városi háztetős panorámájával, hatalmas tereivel, nagy belmagasságával, tetőablakaival minden bizonnyal abba a kategóriába sorolható, ahová szinte gondolkodás nélkül költöznék, feladva földközeli, kertkapcsolatos (nem túl erős) igényeimet cserébe az "élet a város felett" fílingért.

Az enteriőr ugyan a szokásos puritán, svéd fehérséget hozza, csak itt-ott jelenik meg egy-két színfolt, pedig az adottságok megengednék a bátrabb színhasználatot is. Ez azért könnyen orvosolható, ha valaki melegebb összhatásra vágyik. Nekem így is az esetem...


Forrás lakberendezés