2011-07-30

Papírgirlandok és képek gyerekszobába

Különösen vonzódom a papíráruhoz, meg bármilyen papírbigyóhoz, amiből dekoráció készíthető. Ezek a girlandok, illetve képek házilag is könnyen kivitelezhetők, csak egy kis türelemjáték kell hozzá, meg bármilyen színes csomagoló vagy kartonpapír. Gyerekszobába vele!



Forrás

2011-07-29

Egyedi szekrényfront régi panelekből

Az ágyat körülölelő szekrény valószínűleg sok háztartásban előfordul, az előző lakásban mi is ehhez a megoldáshoz folyamodtunk, hogy kihasználjunk minden lehetséges felületet a tárolóbútorok kialakítására. Ezzel az ötletes megoldással mellőzhetjük az egyhangú ajtók látványát. A háziak különböző régi, díszes fa paneleket, táblákat, ajtókat gyűjtöttek össze, amiket összeállításuk után újra szétvágtak a tényleges szekrényajtóknak megfelelően, majd az egészet lefújták fehérre.  A más és más méretű panel részleteknek köszönhetően most kicsit szürrealisztikus (nem is tudod elsőre, mi hol nyílik), de nagyon izgalmas lett az összhatás!


Forrás

2011-07-28

A képzelet szárnyán, avagy polc másképpen

Helyes madaras polcokat találtam a Marisko Studio portfoliójában. A Snow Bird névre keresztelt fa polcokat úgy alakították ki, hogy néhány könyv, egy virág vagy pár apróság elférjen rajta. Ideális gyerekszobai dekoráció, de galamblelkű felnőttek is betervezhetik a lakásba.


Forrás 

2011-07-27

Le Posterlon

Megvolt már a Nagy Nyaralás? Még nem? Ki hogy pihen? Mire vágyik?

A Posterlon nevezetű vendégházat francia vidéken, Caumont-sur-Durance-ban találjátok, képeslapra illő, hamisíthatatlan provence-i hangulattal, terekkel, részletekkel. A különleges adottságok egyrészt a vidéknek, másrészt magának a XVI. századi épületnek köszönhetők: a falu szívében álló kastélyt szépen felújították, a szobákat más-más stílusban, főként régi bútorokat renoválva rendezték be. A honlapjukon talált 100 euró/éj megfizethető ár az élményért, pláne a panorámás kültéri medencéért, ha arra jártok, próbáljátok ki!


 Le Posterlon - a vendégház honlapját itt találod!

Ha inkább belföldön maradnál, irány a Balaton-felvidék, keresd a Villa Fiore vendégházat! Zsuzsáéknál is hasonló szépségeket találtok!  

Forrás


2011-07-25

Vidéki menedék

Madridtól 230 km-re északra, Burgos városban lelhetünk menedéket ebben a házban, pontosabban ebben a kis iskolából átalakított otthonban, a természet közepén. Egy iskolába való beköltözés gondolatával még sosem játszottam el, és valószínűleg nem csak azért, mert sosem nézett ki ilyen jól...

Az építész megtartotta a kőből rakott tradícionális spanyol épület karakterét az átalakítás során, és leginkább arra törekedtek, hogy felújítsák az eredeti elemeket, a padlót, a gerendákat, ablakokat. A berendezés egy része a bolhapiacról, egy másik a Zara Home-ból származik, de az iskola is nyomott hagyott egy-egy asztal (iskolai pad) vagy a botanikai lecke, mint képes dekoráció formájában. A tizes skálán a terasz maximális pontszámot érdemel: hűs, védett, romantikus. Spanyol nyelvtudás hiányában a Google nem hiába fordított "félre" pikánsan egy mondatot: "Élvezni kétszer lehet a teraszon." Minimum.