2011-08-31

Nyárbúcsúztató designfröccs

Nem állítom, hogy lélekben felkészültem az évszakváltásra. A nyár utolsó naptári napján olyan vendéglátóipari gyöngyszemeket ajánlok, amelyek a nyári lazulást hangulatilag és egyebekben is jelentősen megtámogatták, és azt gyanítom, teszik ezt ősszel is...

Mindkét budapesti helyben közös, hogy idén nyáron nyitották kapuikat, garantáltan hozzák a színvonalat, és mindkettőnek van a blogra illő belsőépítészeti vonatkozása is. Stílusuk és lokalitásuk azonban nagyon is különböző.


A DiVino borbárt a Bazilika szomszédságában találjátok, és ha eddig azt gondoltátok, hogy ez a frekventált környék biztosan nem a ti műfajotok, irány a DiVino, nem fogtok csalódni! A nyár olaszos hangulatban telt a bár előtti placcon rendre összegyűlt népek miatt, ami igazán jót tett a környéknek. A Junibor Egyesület fiatal borászainak termékeit kortyolgatva bent is érdemes körülnézni, a belsőépítészet Sütő Kata és Sütő László munkája.  A hely stílusa a profi megoldások és minőség ellenére sem feszengős, inkább egy laza, könnyed, de markáns hátteret biztosít a kóstolgatáshoz. A hívogató design mellett a költséghatékonyság is döntő szerepet játszott a berendezés összeválogatásakor, márkás (Magis, Grcic, Flos) darabok keverednek hétköznapiakkal (Ikea). A beton (Ivanka) és a fenyő mixelése anyag- és színpárosításban is mutatós, az egyedi tervek alapján legyártott ledcsíkok is szépen vezetik a szemet a lényeg - a pult - fölött.



Egészen más a fíling, ha a város másik részére, a XI. kerületben, a Duna partján szépen kiépült Kopaszi-gáthoz látogatunk. A vendéglátó egységekkel benépesült sétáló részen a sorban az utolsó, legfiatalabb hely a FRUSKA picnic & bistro, ahová kötelező a betérés, ha épp egy barátságos, kockás terítős hangulatra vágysz vagy a környező pázsiton piknikezni támad kedved.


A belső tér kialakításához válogatott darabokból álló cementlapokat, koptatott-festett deszkákból épített pultot választottak, ez utóbbi faldekorációként is megjelenik. A stílusban maradva, további dekorációs elemként festett, színes drót lámpaburák, bizsukkal megbolondított klasszikus, csipkés-mintájú fehér Zsolnay tányérok, kézitükör-matricák tűnnek fel Haberland-Isai Anita és Kópis Benedek munkája nyomán.


Szeptember ide vagy oda, melegen ajánlom mindkét célpont mielőbbi meglátogatását és a rosé-fröccsök vagy egyebek tesztelését!

Forrás 1, 2

Szólj hozzá!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Hozzám stílusban a Kopaszi gátas áll közel, az első viszont fiam miatt érzelmileg: Ivánkáéknál dolgozik.:)

Monika írta...

Most írta,mert elküldtem neki ezt a linket,hogy azt a munkát ő vezette.:)
Kicsi a világ és ez jó.:)