2010-05-31

Klotild és Kevin

Konkrét leszek: csütörtökön zárul a játék, de addig még bárki bekapcsolódhat a párnacsatába!
Az elnyerhető nyeremény és a kérdések itt vannak, kattintsatok! A válaszokat még mindig a kedvencotthon@gmail.com címre várom. Ja, és a nagy izgalom közepette csütörtökön ne felejtsétek el felköszönteni a Klotildokat és a Kevineket...




Share

2010-05-30

Visnyei Renáta

Renátával tavaly ősszel ismerkedtem meg, amikor már várandós volt kisfiával. Mivel nem csak lakberendezőként, hanem újságíróként is dolgozik, a mi lakásbemutatónkhoz szükséges interjút készítette velem, legalábbis erre készültünk egy belvárosi kávézóban. Ha nem lett volna sietős dolgunk, szerintem estig ott beszélgettünk volna, hogy csillapítsuk a munkája iránti kiváncsiságomat, megvitassuk a lakber állapotokat, no és a gyerekek is hamar közös nevezőre hoztak minket, ez ügyben - örültem - nekem volt több tapasztalatom :) A LakberendezŐ sorozat folytatásában vele beszélgettem, gyereknap lévén nem másról, mint Marci gyerekszobájáról, amiből jelenleg kettő is van, tele sok apró finom részlettel, saját kezűleg antikolt bútorokkal. 



A várandósságod alatt nemcsak, hogy aktívan dolgoztál, de még a lakásbővítéssel járó teljes felújítás szervezését is magadra vállaltad. Elkészültetek időre, milyen lett a gyerekszoba?

Bár nem így terveztük, jelenleg két gyerekszobánk is van. A méretét tekintve - 26 m² - majdan két gyermeknek is ideális, leendő játszó- és alvó szoba, illetve a ténylegesen is funkcionáló babaszoba. Előbbivel sajnálatos módon nem készültünk el Marci születésére, így ez jelenleg szülői hálóként funkcionál. Utóbbi a volt hálószobánkból lett gyorsan kialakítva a várandóság utolsó heteiben, elvileg ideiglenesnek szántunk, de végül annyira bevált, hogy négy hónap elteltével is ez Marci birodalma. Roppant kicsi alapterülete miatt ezt a funkciót csak addig lesz képes betölteni, amíg a kislegény kúszni-mászni nem kezd. Addig is a kisággyal, babaszekrénnyel és a kórházi bent tartózkodás alatt a kádtartó állványra hamarjában csináltatott pelenkázó lappal zsúfolásig megtelt szoba elég zugos Marcinak. Az ágya mögött lévő tapétát már évekkel ezelőtt kinéztem, hogy ha egyszer kislányunk születik ez fogja a gyerekszobát díszíteni. El se tudtam képzelni, hogy esetleg fiunk szülessen… :)  Így a romantikusnak tervezett hálószobánkba terveztem be a tapétát, ami végül mégis csak Marci szobája lett. De egyelőre még pici hozzá, hogy reklamáljon a lányos tapéta végett … Talán kevésbé fiús az ikeás kiságy fejvégét díszítő ágyvég is, de amikor ütött-kopott mivoltában a Vaterán ráakadtam, nem tudtam ellenállni.


Akárhogy is, de nagyon hangulatosak lettek a szobák. Mi volt a vezérelv a tervezéskor? Milyen anyagokat választottatok?

A nagyobb gyerekszoba egyik falát szintén egy svéd dizájn tapéta díszíti, ami valójában egy felnőtt kollekció darabja, de a rajta szereplő pávák, pillangók, díszmadarak jól beleillenek egy pici baba környezetébe. A kékesszürkés alapszínű, visszafogott színvilágú tapéta lett a kiindulópont a szoba hangulatát tekintve. A zöldes bézses pávatollal azonos színűre kevertettük a falszínt, a svéd hajópadló pedig a tapéta alapszínéhez hasonló kékesszürke, gyerekbarát bio olajjal lett felület kezelve. Mindenképpen ragaszkodtunk a természetes alapanyagú meleg burkolathoz, amin a gyerekek nyugodtan mászkálhatnak mezítláb is. A bútorokat tekintve fehérben gondolkodtam, ami elég semleges bármely nemű gyermek számára. Mivel a cél egy romantikus összhatású, franciás stílusú szobabelső megteremtése volt, a különböző helyekről összeszedett, lomtalanított bútorok kopottas fehérre lettek antikolva. Az alapdarab egy ónémet stílusú tükrös szekrényke volt, amire még nyolc évvel ezelőtt egy vidéki fészerben akadtunk rá. 


Barna olajfestékbe burkolódzva azóta őrizgettük, hogy egyszer majd megtalálja a helyét. A fehér fekvő fotel melletti szintén ónémet szekrénykére a Vaterán bukkantam, az ugyancsak ilyen stílusú pelenkázó komódot egy ügyes asztalossal készíttettük, aki régi bútorok felújításával foglalkozik. A méreteit a szoba egyik beugrójához igazítottuk, a pelenkázó lapját pedig a már korábban megvásárolt pelenkázó szivacshoz méreteztük. Mivel jelenleg a szoba a mi hálószobánként funkcionál, így a méhviaszolt hatású ikeás franciaágyunkat is fehérre antikoltuk.



Mi lesz Marci gyerekszobáinak sorsa? Terveztetek még valami változtatást?

Néhány hónapon belül szeretnénk Marcit a nagyobb szobába végleg beköltöztetni, hogy azt a hátralevő egy-két évet, amíg talán nem szól bele a szoba berendezésébe, a helyiség ilyen állapotában élvezhesse.  Utána már úgyis az ő ízlésének megfelelő képek kerülnek a falakra…


 Renátával és a gyerekszobával A mi otthonunk májusi számában is találkozhattok.


Share

2010-05-29

HNS: Katasztrofális :)


Titanic lámpa a Viable London stúdiótól. 



Share

2010-05-28

Kedvenc párosunk egy loftban

Kedvenc párosunk, a türkiz és a zöld ismét egy helyen, ezúttal egy House of Turquise által levadászott lakásban a loft kategóriából. Mennyei a türkiz ekkora falon (is), és a finom, könnyed elegancia a kopott falak, oszlopok között. Apró hangulatos üveggömbök az étkező fölött, hm, egyre jobban tetszik, és az is, amit a hazai enteriőrökben ritkán produkálnak a tervezők: mobil bútorok a full beépítés helyett.

House of Turquise

Share

2010-05-27

Utazó dolgozó

Évekkel ezelőtt a Tháliában Bodrogi Gyula főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében játszották Az ügynök halálát - Kentaur díszletei között. A kisember életéről szóló darabban az elnagyolt, gigantikus méretű berendezésnek persze fontos szerepe volt.



Valami hasonló látványnak gondolnám ezt a gigabőröndbe rejtett komplett irodát, utazóügynökök stílusos kellékeként. Otthon praktikusan rejtené az általános dolgozó-sarkos káoszt, bár szolgálaton kívül ránézve az az érzésem támadna, mintha az Óriások földjén járnék. Nyomasztó picit.  Nektek? Tetszik/nem tetszik?


Share

2010-05-26

Szívembe írom, örökre

A fentieket egy 6 éves mondta az imént a mi 5 évesünknek (mellesleg legjobbörökbarátok), amiért szerda délutáni ajándékként a kezébe nyomott egy tűzpiros BMW-t (a 6 centis fajtából). Szép dolog a barátság, még szebb, hogy ezt akkor még tényleg ennyire komolyan gondoljuk.Valami ilyesmit képzeltem hozzá...

Etsy / CoriKindred Girland újságpapírból, kottából, csomagolópapírból


Te kinek ajándékoztál valamit legutóbb, csak úgy? 

Share

2010-05-25

Indul a PÁRNACSATA

Kezdetét veszi játékunk, megnézzük, ki milyen szövegértési és digitális kompetenciákkal rendelkezik. A nyeremény megszerzéséhez ui. mindössze annyi kell, hogy:

A. tagja légy a Kedvenc Otthon rajongói táborának a facebookon
B. figyelmesen elolvasd a kérdéseket
C. a neten fél percig kutakodj a válaszok után

No igen, nem lesz nehéz...





Emlékeztető a Novo Home bemutatóterméről, és a párnasorról, ahonnan a Ti nyereményetek is érkezett
Még nem késő rajongani és belevágni a játékba!

És akkor a kérdések:
- Hány éve foglalkozik a cég torokkal?
- Melyik országban alapították az ADA Bútorgyárat?


A válaszokat itt keressétek...
 és ide írjátok meg: kedvencotthon@gmail.com
Ki lesz a párnacsata győztese???

Share

2010-05-24

Régi idők nyomai

Nemrég egy olyan lakásban jártam, aminek tulajdonosai (építész-lakberendező páros) folyamatosan megújítják az otthonukat. Vagyunk így egy páran, persze, de ők mindezt nem a bútorok cseréjével, hanem azok átalakításával oldják meg, és a régiségpiacokra is szívesen járnak kincseket gyűjteni. Náluk láttam, hogy a családi fotók egy olyan szekrénykén sorakoznak, aminek teteje egy régi ajtólap. Olvashattok róluk a hamarosan megjelenő júniusi Szép Lak magazinban, addig is gyűjtöttem néhány példát az ajtólap változatos újrahasznosítására. Táblafestékkel mázolva lehet üzenőfal, üveggel borítva asztallap, felújítva ágytámla, varrógép állványra állított kerti virágtartó, a falnak támasztva dísze a térnek, vagy családi fotográfiák kiállítóhelye...



Share

2010-05-23

Függésben

A hosszú hétvége sok pihenéssel telik, nem csoda, hogy leragadtam a függőágyaknál. A terasz szabad részére keresek valami lazulós megoldást, ami a kiskorúaknak, és nekünk is jó lehet. Szóba került már a függőfotel rattan és textil verziókkal, kültéri kanapé párnákkal, szőnyeg babzsákokkal. Most már a függőágynak is találnék helyet, férjem szerint nemlétezőt...

Hegymászó zsinórra felfűzött akác lécekből
  
Bárhol felállítható talpas szerkezettel


Nyársak minibaldachinnal

Babzsák és/vagy függőágy a Blup!-tól

Idáig ez a legjobb...

Natúr változat

Kis romantikus

Napernyővel kombinálva

Egyértelműen a sorházas kert közepére való alapdarab ;) Műpálma, műfű. Lesz mit nézni!

Share

2010-05-21

Patchwork család víkendezik




Gyerekbarát rövid bejelentkezés a víkend előtt. A Ferm Living korábban bemutatott kollekciójához tartozik ez a mobil babaház, ami egy keményfedeles széthajtható mesekönyvre emlékeztet. Részemről maximális a rajongás: kicsi, összecsukható, kevés elvesznivaló mütyürrel. Egyszerű forma, átlátható terek, könnyen variálható berendezés - pont elég. Van egy kis kempingezős, hétvégi víkendházas hangulata is, talán a színre guruló Trabant (?!) teszi...


Share

2010-05-20

Időnk, mint a tenger

A decoupage, vagyis szalvétatechnika rém kedves műfaj, de ritkán látok olyan példát, ami egy modern berendezés mellett is megállja a helyét, dekoratív, és nem túl negédes. Az alábbi képeken egy IKEA-ban tucatszámra kapható tálat díszítettek ezzel a technikával (talán nálatok is lapul otthon egy példány - nálam pont nincs..). Aki belevág, hogy felújítsa, annak már csak hobbiboltokban kapható decoupage ragasztóra és lakkra lesz szüksége, no meg különböző szalvétákra, megmaradt anyagokra, dekorpapírokra vagy akár tortacsipkére.


A lépések:
1. A kiválasztott szalvétamotívumot ollóval vágjuk ki, a többrétegű szalvétából csak azt a réteget használjuk fel, amelyiken a minta van.
2. A díszítendő felületet (és nem a kivgott szalvéta/papír/textil hátulját!) ecsettel vékonyan kenjük be decoupage ragasztóval.
3. Símítsuk rá a kivágott motívumot, majd hagyjuk megszáradni.
4. Száradás után még egyszer kenjük át a felületet szalvétaragasztóval.
5. Kenjük át az egészet decoupage lakkal, így tartósabb és fényesebb lesz.

Textilminták ragasztásához létezik kifejezetten textildecoupage ragasztó is, amit vastagabb rétegben kell felvinni a textilre. Ha kipróbáljátok, jöhetnek a fotók!


Share

2010-05-19

A nyeremény, maga

A játékos kedvű blogolvasóknak köszönhetően a rajongói tábor ma folyamatosan bővült, és a 100-on is túl jár már!!! Ennek örömére lerántom a leplet a Novo Home párnájáról, amit az elkövetkező hetekben elnyerhettek. Íme! Nehezen választottam az üzletben lévők közül, ez volt az egyik kedvencem. Narancs-barna puha plüss, és nincs belőle még egy! Remélem a ti kedvencetek is lesz. A kérdések nemsokára jönnek, jövőhéten még lehet csatlakozni a játékhoz a facebook rajongói felületen, itt!


Share